Followers

Tuesday, December 18, 2012

Do you feel what I feel?


Assalamu'alaikum semua...

Well, sejak kebelakangan ni, aku rasa aku nak kembali aktif dalam penulisan blog. Actually, blog ni dah kira macam diari hidup aku, tapi semua boleh baca. Why? Sebab kat blog ni je lah yang aku boleh kongsi kot cerita2 hidup aku yang tak seberapa nak grand ni (tak semua perkara yang aku boleh share ya u'olls. hik!). kuikuikui~

Okay, kali ni aku nak share sikit secebis rasa hati aku. Sebenarnya, sejak kebelakangan ni, aku banyak berfikir. I mean, LITERALLY BANYAK berfikir, especially tentang orang lain. Yeah, sorry to say; aku bukan penyibuk atau apa, cumanya, bila aku dah kenal orang, dan aku mula sayang pada orang, aku mula care dekat orang lebih daripada aku care tentang diri aku sendiri (teruk kan? hurm).

Sekarang ni, aku tak tahu lah kan, ya memang aku banyak fikir tentang orang lain, tapi sebenarnya, orang lain ada ke fikir pasal aku? Aku rindu bagai nak rak, tapi orang lain ada ke rasa benda yang sama terhadap aku? I don't know, maybe perasaan kot... Ke aku yang perasan, bertepuk sebelah tangan?

Tebal muka.

Tu lah. Aku pun tak tau la nak cakap macam mana, tapi itu la yang aku rasa sekarang. Feels like ESTUPITO MORONIOUS sekejap.

Yup, memang aku sensitif. Memang aku sentimental. Sebab aku sayang, dan aku sangat care bila aku dah rapat dengan orang. Tapi tu lah, perpisahan itu tetap ada. Ramai je yang aku sayang dulu, dah anggap macam siblings dah pun, tapi break away bak kata Kelly Clarkson. Aku disisihkan. As usual lah. Memang sejak di bangku sekolah pun aku sentiasa DISISIHKAN oleh ramai orang.

I know who I am.

I know, I'm not as the normal typical guy who don't care what happen and always live in denial. Seriously, tak suka talam2 dua muka ni. When I said I care, I mean I literally care. When I say I love, I mean I literally love. Sebab aku tak suka perpisahan.

Aku dah muak dah.

Sedih je hati ni sebenarnya bila rasa macam ni. It hurts A LOT (macam perempuan pulak kan, tapi ini la hakikatnya.) But things happened. I'm sorry sebab ada berfikiran su'udzon, tapi kadang-kadang tu terasa jugak sebenarnya. Hati sakit, tapi diam je. Orang senyum, kita pun senyum je la. Shit, I really hate living in denial. Rasa macam tipu diri sendiri pulak.

However...

Dalam rasa2 macam ni, ada jugak yang secara tidak lansung, accidentally and spontaneously mengubat hati ini (ecececececehh). Ada je yang telefon. Dah berapa lama dah tak dengar khabar, last2 orang yang aku dah lama tak dengar khabar berita tu la yang telefon aku. Aku ingatkan dia dah lupa dah. Maklum lah, kesibukan diluar sana, bukan boleh dijangka. Tapi atas dasar kasih sayang dan rindu, memang hati aku terubat.

Tu lah, setiap perkara yang berlaku, ada hikmahnya. Dalam kita dok fikirkan orang lain yang mungkin tak reti nak APPRECIATE kita, ada lagi orang yang teringatkan kita tanpa kita sedari. Seriously, memang tak disangka-sangka. Itu yang buat aku terharu. Kerja ALLAH, siapa boleh jangka. Hanya DIA saja tau isi hati setiap HAMBA2-NYA. ALLAH Maha Adil. Yes. I can see that and I can feel that.

Bukan aku ni nak perhatian ke apa ke; Tapi, kalau betul la orang sekeliling aku ni ada hati dan perasaan, pasti dia faham apa yang aku maksudkan dan apa yang aku cuba zahirkan. Isi hati aku. How do I feel about them. Semuanya kenara nak memperkukuhkan pertalian silaturrahim. Tak nak rasa tersisih oleh sesiapa pun.

Maaf.

Maafkan aku jika berfikiran buruk. Maafkan aku jika aku terlampau sensitif. Maafkan aku jika mungkin aku terlampau manja. Maafkan aku jika aku ini terlampau menyusahkan. Maakan aku jika aku membuat orang sekeliling aku tidak selesa. Sekali lagi, bukanlah bermaksud aku seorang penyibuk, tapi  aku memang sorang yang mudah menyayangi dan sangat caring tentang orang lain. Semuanya kerana aku tak nak rasa tersisih. Tak nak kehilangan. Tak nak ditinggalkan. Aku dah puas dah rasa semua ini. Sedih sebenarnya hati aku. Tapi siapa je yang faham? ALLAH je yang faham betul. Payah aku nak cerita dekat orang, sebab aku tau nanti mesti kena gelak punya. Hurm...

Tapi, kalau rasa aku ini patut menjauhkan diri dari semua orang, aku akan pergi. Tak apa, aku dah biasa dah dengan semua ni. Sakit tu memang sakit, tapi nak buat macam mana kan. It's okay.

Tak pe lah, janji blog ni dah terangkan secebis isi hati aku yang tak brapa nak best ni. uhuhuhuhuu~~

P/s: Woah, bapak tacing la post aku kali ni. Ooh La Laaa. Mintak ampun mintak maaf, post ini tak ada kena mengena dengan yang hidup, mahupun yang telah meninggal dunia. Sekian terima kasih. Ahaks.. X3


5 comments:

NANA said...

ouch! :) nice entry abg haziq! :) tuh apa yg kita rasa..tak kisah klu kita luah... :) mungkin org nampak mcm ~~~~!!! tapi tuh mmg diri kita... :) so go on selagi bnde tuh baik n tak ggu hidup sape2 :D kan3???

chiko90tuah said...

tau tak pe. susah la nak luahkan kat orang. takut kena gelak je. tu yg rasa stupid tu. sbb pernah kena la abg da smakin kurg cerita masalah abg kat org. huhuhuhu~

NANA said...

same goes to me! kdg2 kita cite..org just ignore + mcm ntah...tak tau nak ckp.. :) sbb tuh nana suka ade blog.. atleast..kita boleh luah sikit.. tak byk...sikit pun jadik la..so org tau apa actually kita rasa!

chiko90tuah said...

betul3. susah nak ckp dgn orang. so, ti=ulis dalam blog. kalau dorang prasan, maybe dorg akan baca. & hopefully they'll understand.

NANA said...

kn?? klu diorg tak bace skrg..insyaAllah nnt diorg bace jugak :) same like me!

STESRI'S PANORAMA-Khas untuk ex-stesrians06'/07'

STESRI MEMORIES-Khas untuk ex-stesrians 06'/07'