Followers

Friday, April 1, 2016

Moving Forward.


Assalamu'alaikum semua. ^_^

Dalam kehidupan ini, perlu banyak berkorban. Risiko juga perlu diambil. Segala halangan perlu diredah. Kadang-kala kita sememangnya akan berasa letih, hampa, kecewa, dan sebagainya. Tapi kita tak boleh hanya duduk termenung dan memikirkan masalah sahaja.

SOLUSI: KENA BERTINDAK DAN SELESAIKAN MASALAH KITA.
Bukannya lari dan menyorok.

Ada kala, kita kena stand up and fight for your right. Ada kala kita kena berundur dari sesuatu yang bukan milik kita. Kita sendiri tahu kita di tahap dan keadaan sendiri. Tak perlu nak bandingkan diri sendiri dengan orang lain. Sendiri nak berjaya, sendiri nak hidup, sendiri kena bangkitlah. 

Tak semua orang akan suka kita. Tak semua orang yang benci kita. Above all, Allah kan ada. 
Why worry?

Yang penting, jangan putus asa, sentiasa berusaha dan jangan putus do'a. 
Moga Allah permudahkan segala urusan kita.

Go for it!

p/s: Muhasabah untuk diri sendiri dan semua pembaca yang dikasihi.


Wednesday, December 9, 2015

Budak Kampung

Assalamu'alaikum semua.


"Kadang kala, aku lebih rela dalam keadaan serba kekurangan dan tiada apa-apa, tetapi hati aku lebih gembira dan bahagia; daripada aku ada segala harta, tetapi hati tidak tenang." - Putera Arjuna

p/s: Back to one of the beginnings of my life, Aku hanya seorang budak kampung.

Friday, December 4, 2015

Belum.

Assalamu'alaikum semua.


Kalau ada jodoh, ada rezeki, inshaAllah tak kemana.
Tapi buat masa ni, belum sampai masanya lagi.
Mungkin Allah nak tunjuk sesuatu yang kita tak tahu.
Sebab itu banyak halangannya.

Sesungguhnya perancangan Allah itu lebih telus dan lebih baik dari perancangan kita.
Sehingga kita ketemu lagi.

"Trust Allah, trust the process."

Wednesday, December 2, 2015

Back To December.

Assalamu'alaikum semua.


Dah masuk bulan 12. Tinggal berapa hari lagi nak masuk tahun baru.
Tak tahu lah ending bulan ni macam mana. Ada baik ke, ada tak baik ke.
Yang penting, setiap apa yang berlaku, ada hikmahnya,

Trust Allah, trust the process.
Hanya kepada-Mu aku berserah.

p/s: Hati gembira, bagitau Allah Hati sedih pun, mengadu pada Allah jugak.

Wednesday, November 11, 2015

STESRI'S PANORAMA-Khas untuk ex-stesrians06'/07'

STESRI MEMORIES-Khas untuk ex-stesrians 06'/07'